Essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiele olien, die ook wel etherische olien genoemd, zijn olien die gewonnen worden uit plantaardige bestandsdelen zoals vruchten, bloemen, bladeren, zaden, schors en wortelen. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon en zijn opgeslagen in kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Deze rijk geurende olien bevatten de essentie, de levenskracht van de plant. dit noemt men ook wel de Chi. Deze Chi energie kan bijdragen aan uw levenskracht en welzijn.

De olien die wij verkopen zijn de olien van doTERRA, deze staan bekend om hun meer dan biologische zuivere olie. Deze olien zijn sterk geconcentreerd en hebben een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek en emotioneel. Aromatherapie wordt veel ingezet door professionele therapeuten en als ondersteuning van veel gezondheidsproblemen. 

Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zo worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren. 

De kracht van etherische olie

Essentiele olie staat duizenden jaren bekend om haar geneeskrachtige en heilzame werking. Zo kan de olie bijdragen aan het zuiveren van het lichaam, het herstellen van de hormoonhuishouding en het bevorderen van de spijsvertering. Ook op het immuunsysteem en de gemoedstoestand kan etherische olie een positieve invloed hebben. Niet voor niks dat Essentiele olie een rijke geschiedenis heeft. Zo zijn 4000 jaar voor Christus al spijkerschrifttabletten gevonden met parfumrecepten en 1550 voor Christus werd al beschreven hoe de Egyptenaren in de oudheid wierook en andere aromatische stoffen gebruikten voor uiteenlopende doeleinden, waaronder religieuze rituelen en het genezen van kwalen.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn flinke prijsverschillen tussen de essentiële oliën. Dit heeft te maken dat er weinig van een plant of bloem veel of weinig nodig is om de olie te produceren. Om u een beeld te geven: voor 1 druppel rozenolie moeten de blaadjes van 200 rozen worden gedestilleerd, welke met de hand geplukt worden. Door de hoge concentratie heb je maar enkele druppels nodig. De oliën van doTERRA zijn 100% puur, meer dan biologisch en zuiver. Dus niet aangelengd, verdund of gemengd, deze heeft anders geen therapeutische waarde en kan soms zelfs gevaarlijk zijn. Een olie van de sinaasappel is voordeliger als een olie van de roos, dit omdat de schil van de sinaasappel veel meer olie bevat dan een blaadje van een roos. De olien van doTERRA worden op de juiste manier verkregen en zijn hierdoor vele malen krachtiger dan de gewone bloem of kruid.

 

Hoe te gebruiken?

Essentiele oliën kun je op meerdere manieren gebruiken.

Aromatisch: Geur werkt enorm krachtig op mentaal en emotioneel vlak. Door te ruiken aan het flesje, een druppel in je handpalm te doen en er een kommetje van te maken welke je over de neus houdt of door de olie in de diffuser te verstuiven, komen de geurmoleculen al snel in ons limbisch systeem terecht. Ook kun je parfums maken van de oliën, dit door de oliedruppels aan een draagolie toe te voegen. Druppel ook eens enkele druppels op een houten knijper welke je in het ventilatierooster van de auto klemt.

Topisch: De oliën van doTERRA kun je direct aanbrengen op de huid*, dit zorgt ervoor dat het snel zijn heilzame werking kan doen. De olie kan verdund worden met een draagolie (vaak de gefractioneerde kokosolie) om makkelijker uit te smeren. Het lichaam neemt snel de olie op en zal zijn werking doen.

Inwendig: Een groot aantal oliën** van doTERRA kun je innemen door een druppeltje op de tong, met water aan te lengen of toe te voegen tijdens het koken. Diverse oliën kun je ook gebruiken door er een capsule van te maken. Doordat je de olie inneemt komt de olie direct in het bloed, en via de bloedbaan bij al je organen en cellen. Een mega krachtige methode dus om essentiële oliën in te zetten.

 

Onderschat nooit de kracht van echt zuivere, hoogwaardige kwaliteit olieen. Laat je altijd goed informeren of lees je goed in.

 

* Niet alle oliën zijn puur op de huid te gebruiken: zogenaamde hete oliën zoals bijvoorbeeld oregano, tijm, kruidnagel, kaneel moet je altijd verdunnen bij het aanbrengen. Bij twijfel, en zeker bij ouderen of kinderen, altijd verdunnen!
** Niet alle olien zijn geschikt om in te nemen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent!