Een klein bedrijf dat gelooft in de kracht van de natuur

Yamore, een familiebedrijf met liefde voor alles wat de natuur ons brengt.

`Pacha Mama`, haar bedding, haar liefde, haar schoonheid. Daar waar alles om draait. Ons huis. 

In 2021 voelde wij dat het roer om mocht, onze droom achterna. De liefde voor edelstenen zit geworteld in ons, als jong meisje kwam ik in aanraking met de kracht en liefdevolle werking van de edelstenen. De pracht van de edelstenen fascineerde mij. Hoe mooi dat mijn man deze fascinatie ook heeft, toen hij jong was heeft hij veel gereisd en nam hij dozen vol vondsten mee naar huis. Iedere schittering op een bergweg merkt hij op, daar is weer een stukje! Ook fossielen gingen mee op reis naar huis.

Edelstenen

Als ik menig edelsteenwinkel in loop voel ik soms toch iets wat niets te maken heeft met liefde voor moeder aarde, maar een verdienmodel. Logisch, maar niet voor ons. Inmiddels door jaren onderzoek en verdieping weet ik dat het anders kan. Geen grote graafmachines die grote delen land afgraven, ontbossen en een bedroeft stuk grond wat achter blijft. 

Wat doen wij dan anders? Wij hebben inmiddels een prachtig netwerk aangelegd met handelaren en groothandels welke op ethische manier mijnen. Dit betekend in de praktijk, op pad met rugzak de wildernis in en zoeken naar dat bijzondere stuk waar je bijna niet bij kunt komen. Zo hebben wij recent nog prachtige lithium gekocht van een handelaar uit het regenwoud in Colombia, waar bijna niemand komt. Dagen lang bepakt met tassen en beitels om te zoeken naar dit ene stukje schoonheid. Niet gek dat bij ons een edelsteen in prijs soms iets hoger ligt als bij een andere edelsteenhandelaar.

Shea Butter

De helende kracht van Shea Butter kwam jaren geleden op ons pad, een helende zachte gouden boter welke de huid van ons hele gezin voedde en herstelde. Ik voelde dat dit het was! In kwaliteit is er veel verschil maar wat voor mij ook erg belangrijk is, is dat de lokale bevolking een mooie prijs krijgt voor de prachtige Shea Butter. Onze verzorgingsproducten zijn dan ook biologisch gecertificeerd, fair verkregen en extra gefilterd om de kwaliteit te waarborgen. Inmiddels is onze Shea Butter een bekend product in vele huishoudens en zijn wij dankbaar voor een prachtig vast klantenbestand.

Zuiverings producten

Wij verkopen uitsluitend zuiveringsproducten van het merk Sagrada Madre. Deze wierook is afkomstig uit Argentinië, 100% natuurlijk, ecologisch en wordt vervaardigd met respect voor Moeder aarde. De ingrediënten worden zo veel mogelijk lokaal verkregen. In veel producten wordt palo santo gebruikt, deze worden dan ook veel gekapt. Sagrada Madre plant de palo santo ook weer terug om zo op een ethisch verantwoorde manier om te gaan met het nemen uit de natuur. 

Wil jij meer weten? Laat ons dan een bericht achter, wij beantwoorden met liefde al jou vragen.

"Vrouwengoud"

Shea Butter, het meest pure huidverzorgingsproduct ter wereld. Rijk aan vitamine A, E en F. In Afrika wordt Shea Butter al eeuwenlang gebruikt voor de dagelijkse verzorging van huid en haar.

Shea Butter is een boter welke gewonnen wordt uit de noten van de karite boom. Shea is 100% natuurlijk en met de hand vervaardigd uitsluitend door de vrouwen van de dorpen in West en Oost Afrika.

Er zijn 2 soorten Shea Butter, De West- Afrikaanse Shea Butter, welke wat vaster van structuur is en een hogere smelttemperatuur heeft en de Oost- Afrikaanse Shea Nilotica Butter welke een zachtere zoetere geur heeft en makkelijker smeerbaar is. Shea Nilotica Butter is een zeldzamere Shea Butter.

Shop hier

Verantwoorde mijnbouw

Onze edelstenen zijn uitsluitend afkomstig vanuit verantwoorde mijnbouw.

Laten wij met zijn allen wat meer zorg dragen voor moeder aarde en niet altijd gaan voor snel en goedkoop.

Afgegraven stukken grond, mensen die hun huizen uit moeten omdat er kostbare mineralen onder de grond zouden liggen, bossen in grote getalen gekapt worden. Dit is niet wat moeder aarde dient.

Een edelsteen gevonden via verantwoorde mijnbouw heeft naar mijn gevoel een hogere energetische trilling.

Shop hier